Zeci de cormorani, măcelăriți pe malul Dunării. Cazul a intrat în atenția autorităților

Data actualizării: Data publicării:
cormorani morti

Situație revoltătoare pe malul Dunării, în Hârșova. Zeci de cormorani au fost găsiţi de localnici, măcelăriți. Guvernatorul Deltei Dunării a văzut imaginile și crede că braconierii au omorât păsările care le fac concurenţă în goana după peşte.

Locuitorii din Hârşova au dat ochii cu un peisaj macabru, pe malul Dunării.

Localnic: Cormoranii! Nu, cred că ori prinși în plasă, ori prinși așa. Altminteri, ei se îneacă în plasă, în plasa de pește.

Localnic: Pescarii le-au prins în plase și când au tras, s-a rupt gâtul pentru că plasa era cu ochi mic. Ăștia cred că au fost mâncați de animale.

Bărbat: Pai braconierii, mâna-n mână cu poliţia de frontieră. Și am bănuit pe cineva și s-a dus cu mascații la el acasă și după aia a venit ăla și s-a luat de mine că de ce i-am trimis mascații acasă.
Reporter: Și v-au ameninţat?
Bărbat: Da, bineînţeles.

Autorităţile recunosc că situaţia e des întâlnită în Delta Dunării.

Mălin Muşatescu, guvernatorul Deltei Dunării: Am constatat că absolut toţi cormoranii erau tăiaţi pe zona guşă, zona abdominală. Mi-a atras atenţia faptul ăsta şi nu era unul singur. Erau toţi aşa. Nu ştiu de ce au fost măcelăriţi aşa. Probabil că le-au scos peştele. Probabil că mâncaseră de curând peşte, nu-mi dau seama.

Viorel Ionescu, primar Hârșova: Eu ca și primar nu am această informație. Poziția mea oficială este să luați legătura cu Asociația de Vânători și de Pescari.

Preşedintele Asociaţei dă şi el vina pe pescari. Adică pe nimeni cu nume şi prenume, de fapt. Astfel că, pentru întâmplarea nefericită, cormoranii omorâţi rămân singurii care au avut de suferit.

Sursa foto: Facebook - UnReal01

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri