Video Firma care a făcut deratizarea la școala din Arad, "albită" de inspectorii DSP Hunedoara. Neregulile găsite la un nou control

Data actualizării: Data publicării:
Liceu Arad

Suspiciuni privind controlul inițial al DSP la firma care a făcut deratizarea la Școala din Arad, în urma căreia zeci de elevi au ajuns la spital.


Firma are sediul în Hunedoara, iar inspectorii sanitari de acolo au scris în procesul verbal, întocmit cu două săptămâni înainte de incident, că nu au găsit nimic în neregulă. După ce elevii au început să se simtă rău, controlul a fost repetat de alţi inspectori, iar constatările au fost dezastruoase.

Primul control a fost făcut de Inspectoratul DSP Hunedoara, pentru că de acolo este firma, pe data de 28 noiembrie 2019. În procesul verbal, inspectorii au scris că nu au fost găsite neconformități. După acest control, la mai bine de două săptămâni, mai mulți elevi au ajunsla spital pentru că li s-a făcut rău.

După incident alți inspectori au mers în control la firmă unde au găsit mai multe nereguli. Una dintre substanțele folosite avea expirat avizul de punere pe piață, iar inspectorii au mai constatat că au fost combinate două substanțe și pulverizate în aer, și spun că acest lucru nu ar fi trebui să se întâmple. Firma a fost amendată cu suma de 40.000 de lei.

Pentru că există suspiciunea că primul control nu s-a făcut corect, acum există pe masa ministrului Sănătății un ordin de schimbare din funcție a directorului DSP Hunedoara.

În urmă cu exact o săptămână, la revenirea din vacanța de iarnă, 59 de elevi s-au intoxicat după ce în sălile de clasă fusese făcută dezinsecție. Luni, 18 copii au ajuns la spital cu iritații pe piele și stări de greață. Trei dintre ei au rămas internați. Una dintre substanțele folosite de firma de deratizare avea o concentrație de patru ori mai mare  decât cea admisă iar o alta nu mai este autorizată de câțiva ani.

Un caz similar s-a petrecut marți, în Capitală.  Mai mulți elevi ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați din sala de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine sunt românii care pierd 1700 de lei la pensie. Lovitură dură de la 1 septembrie 2024
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Mesajul făcut public de Corina Bud după derapajul de la concertul Coldplay. Fanii, extrem de duri: „Ce fel de...
Film Now
Fiul Juliei Roberts a împlinit 17 ani. Fotografia plină de duioșie, postată de actriță. Henry avea doar...
Adevarul
Surprize de infarct pentru români în drum spre Grecia. „Capcanele”, reactivate după 3 ani: „Aveți grijă să...
Newsweek
Cum să cureți cuptorul de grăsime, fără chimicale? Metodele eficiente care te costă doar câțiva lei
Digi FM
Ce vrea să studieze fiica lui Irinel Columbeanu. Adolescenta de 16 ani nu vrea să facă facultatea în SUA...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Dakota Johnson, accident vestimentar la „Jimmy Kimmel Live”: Rochia mea…pur și simplu s-a desprins
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia