Exclusiv Geoană: Există actori statali și nestatali care încearcă, în această perioadă grea, să creeze disensiuni în interiorul Occidentului

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. Foto: captură TV

NATO va pune la dispoziția aliaților resursele sale de achiziție de materiale sanitare necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat numărul 2 în NATO, Mircea Geoană, într-un interviu acordat jurnalistului Claudiu Pândaru, la Digi24.

"Am încredințat comandantului suprem aliat din Europa sarcina de a coordona tot ce înseamnă modalități de sprijin, de coordonare și de dirijare a tot ce este în exces la nivel național către aliații care au nevoie de sprijin în acest moment", a declarat Mircea Geoană. Concret, un prim pas făcut de NATO, în acest moment, este să pună la dispoziție logistica aliaților care au nevoie de sprijin în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 

Numărul 2 în NATO a subliniat că statele trebuie să rămână unite în fața acestei crize globale, menționând că există "actori statali și nestatali care încearcă să folosească această perioadă grea pentru a dezinforma, pentru a crea disensiuni in interiorul Occidentului". 

"Prima reacție a unei națiuni care se află sub stare de asediu este să se întoarcă către propriile nevoi, face parte din reacția psihologică naturală. După ce treci peste acest moment realizezi că este o problema globală.

Numai împreună putem depăși un astfel de moment. Există în acest moment și un risc pe care NATO este chemat prin mandatul nostru să-l preîntâmpinăm ca nu cumva criza sanitară să se transforme într-o criză securitară.

Dacă învățăm lecțiile corect, putem să ieșim mai puternici, la sfârșitul zilei să înțelegem că între economic, social și securitar există o simbioză apropae desăvârșită. Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru", a declarat Mircea Geoană.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri