Video&Foto Incendiu puternic la un bloc cu 10 etaje aflat în curs de reabilitare termică, pe Calea Rahovei. Doi pompieri au fost duși la spital

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la un bloc din rahova
Incendiu puternic la un bloc cu 10 etaje aflat în curs de reabilitare termică, pe Calea Rahovei. FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit, miercuri, la un bloc situat pe Calea Rahovei în București. Blocul are zece etaje și este în curs de reabilitare termică. Intervenția a fost dificilă. O femeie a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum. Doi pompieri au ajuns și ei la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale.

UPDATE 13.00. Încă un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale el fiind dus la Spitalul Floreasca.

UPDATE 12:45: Potrivit ISU, au fost evacuați 38 locatari, dintre care șapte au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un polițist local cu tăiătura la nivelul unui braț, conștient, a primit îngrijiri la fața locului.

UPDATE 12.25. O femeie de 84 de ani a fost dusă la Spitalul Universitar din cauza expunerii la fum, în timp ce un bărbat de 65 de ani și părinții unei fetițe de 10 ani au refuzat transportul la o unitate sanitară.

Totodată, unui pompier i s-a făcut rău, el fiind dus pentru îngrijiri la echipajul SMURD.


UPDATE 12.10. Până în acest moment nu sunt persoane rănite.

Incendiul nu se mai manifestă cu flacără, iar pompierii acționează atât din interior, cât și din exterior, urmărind dacă mai sunt focare sau dacă sunt oameni care au nevoie de ajutor.

Locatarii care se aflau în locuințe în momentul izbucnirii icnendiului au fost evacuați și așteaptă afară să vadă dacă pot reveni în casă.

Incendiu puternic la un bloc cu 10 etaje aflat în curs de reabilitare termică, pe Calea Rahovei. FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea
Incendiu puternic la un bloc cu 10 etaje aflat în curs de reabilitare termică, pe Calea Rahovei. FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

Un bărbat a povestit la Digi24 că a aflat de incendiu de la băiatul lui în vârstă de 10 ani care era singur în casă. Copilul l-a sunat încă din primele momente ale izbucnirii focului și a reușit să iasă repede din bloc, coborând pe scări. Pompierii au intervenit rapid, a spus bărbatul.


Știrea inițială

Blocul are zece etaje și trei scări.

Potrivit pompierilor, incendiul a cuprins două dintre cele patru fațade ale blocului respectiv, dintre care una arde aproape în totalitate. Pe fațada respectivă se află schele, deoarece blocul era în reabilitare termică. În aceste zile se montau ferestrele.

De altfel, în zonă sunt mai multe blocuri aflate în reabilitare.

La fața locului intervin pompierii cu zece autospeciale de stingere cu trei autoscări.

Focul ar fi izbucnit de la un nivel inferior, cel mai probabil de la etajul 2 sau 3.

În zonă s-au impus restricții de trafic pentru a ajuta echipajele de la ISU să poată interveni și ridica autoscările. Zona este una circulată, în apropiere fiind Piața Rahovei.

Totodată, linia 32 este blocată pe Calea Rahovei, în stația Piața Rahova, pe ambele sensuri din cauza incendiului. Sunt afectate și liniile de autobuz cu traseele în zonă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri