Înșelăciune prin curier. Un bărbat din Sălaj a plătit 1.300 de lei pentru un colet plin cu hârtii și bucăți din lemn

Data publicării:
barbat dezamagit de ce a gasit in coletul primit prin curier
Când a deschis coletul, bărbatul a avut parte de un șoc: în loc de încălțăminte sport, în colet erau hârtii și bucăți din lemn. Credit foto: Guliver/Getty Images

Colet cu surprize pentru un bărbat din Sălaj, care a vrut să-și cumpere adidași de 1.300 de lei, de pe internet. Bărbatul a luat legătura cu vânzătorul și i-a transferat acestuia, prin virament bancar, un avans de 1.020 de lei. Când a primit coletul, a plătit diferența, doar că odată ce a deschis pachetul, clientul a avut parte de un șoc: în loc de încălțăminte sport, în colet erau hârtii și bucăți din lemn. Vânzătorul a fost identificat și este cercetat acum pentru înșelăciune, scrie Sălajul Liber.

Anunțul cu adidașii de 1.300 de lei fusese publicat pe o rețea socială pe 1 octombrie 2023. Bărbatul din Sălaj l-a văzut și a decis să cumpere încălțămintea sport, așa că a luat legătura cu vânzătorul, un tânăr de 18 ani din Arad.

În urma conversației avute, vânzătorul a insistat că vrea un avans de 1.020 lei în cont. Clientul a făcut transferul bancar și a așteptat coletul, urmând să plătească diferența ramburs la curier.

"La primirea coletelui, bărbatul din județul Sălaj a plătit curierului diferența de 280 de lei, iar la deschiderea acestuia a constatat că tânărul de 18 ani nu i-ar fi trimis articolele de încălțăminte comandate, ci ar fi plasat în colete bucăți din lemn și mai multe hârtii", transmite IPJ Sălaj.

Când a văzut că a fost înșelat, clientul a anulat imediat plata efectuată anterior prin virament bancar. Mai mult, a mers direct la Poliție și l-a reclamat pe vânzător.

"La data de 27 noiembrie 2023, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău au identificat și cercetat un tânăr de 18 ani, din localitatea Mâșca, județul Arad, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune", transmit polițiștii din Sălaj.

Tânărul s-a ales cu dosar penal. Prejudiciul în valoare de 280 de lei a fost recuperat în totalitate, anunță sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri