Adina Florea, admisă în secția specială care va ancheta magistrați

Data actualizării: Data publicării:
20180927114605_OGN_9293-01adina florea inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cinci procurori au fost admiși de CSM în noua structură, după patru ore de audieri. Printre aceștia este și Adina Florea.

Aceasta este, de asemenea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al DNA. Toader a trimis propunerea președintelui Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ venit de la CSM.

Întrebată de jurnaliști ce funcție va alege, dacă va primi acceptul și pentru secția specială, și pentru DNA, Adina Florea a spus că va alege funcția de șefă a Direcției Anticorupție.

În total, șapte procurori s-au prezentat la interviu la CSM pentru un post în cadrul noii secții speciale care va ancheta acuzațiile aduse judecătorilor și procurorilor. Această secție, înființată prin pachetul care modifică legile justiției, își va începe activitatea săptămâna viitoare.

Printre cei care au fost admiși se află și procurorul Florena Sterschi, care va fi, de altfel, procuror șef al secției speciale.

Secția va avea până la 15 magistrați. Aceștia vor avea mandate de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii până la cel mult 9 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri