Sari la conținut

Augustin Lazăr prelungeşte cu şase luni mandatul lui Horodniceanu la şefia DIICOT

Daniel Horodniceanu, şef al DIICOT până în 19 mai a primit delegare pentru încă şase luni pentru această funcţie, măsura fiind luată de procurorul general Augustin Lazăr. Măsura este importantă în contextul în care plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă a ajuns la DIICOT, după ce Parchetul General și-ar fi declinat competența.

augustin lazar 170928_CSM_006_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Procedural, este vorba despre delegare pe funcţie, măsură care poate fi prelungită din şase în şase luni până la 3 ani.

Plângerea penală ajunge la DIICOT în contextul în care Direcția se află în plin proces de schimbare a conducerii, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis să nu-l propună pentru un nou mandat pe actualul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. În schimb, șeful MJ l-a propus pe procurorul Oliver Felix Bănilă.

„Nu am înțeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT. O să văd proiectul de management al contracandidatului meu. Colegii mei nu s-au prezentat la concurs pentru că am concurat eu și au considerat că e nevoie de continuitate. Dacă nu ai făcut parte dintr-o structură e foarte dificil să o conduci”, a declarat Horodniceanu, după anunțul lui Toader.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea, pentru că nu a putut să se facă că nu vede „cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina”.

Pe aceeași temă