Bărbat reţinut după ce ar fi vândut peste 1,4 tone de articole pirotenice

Data publicării:
petarde

Un bărbat din judeţul Suceava a fost reţinut, iar alţi doi bărbaţi din Cluj, angajaţi ai unei firme de curierat, sunt cercetaţi sub control judiciar într-un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept deschis de către poliţiştii buzoieni. Persoana reţinută ar fi vândut online peste 1,4 tone de articole pirotehnice în valoare de 158.000 de lei, în perioada noiembrie - decembrie 2016, marfa fiind livrată cu ajutorul celor doi suspecţi din Cluj, scrie News.ro.

petarde

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au reţinut, joi, un bărbat, de 24 de ani, din judeţul Suceava, iar faţă de alţii doi bărbaţi, de 27 şi 41 de ani, din judeţul Cluj efectuează cercetări sub control judiciar.

Cele trei persoane sunt cercetate într-un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, potrivit unui comunicat al IPJ Buzău.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., bărbatul de 24 de ani ar fi deţinut şi ar fi comercializat online peste 1.400 de kilograme de articole pirotehnice din categoria 2 şi 3, în valoare de aproximativ 158.000 de lei”, se arată în comunicat.

Anchetatorii susţin că bărbatul de 24 de ani „ar fi fost sprijinit” de cei doi suspecţi din judeţul Cluj, angajaţi ai unei firme de curierat.

În aceeaşi cauză, la data de 23 decembrie a.c., poliţiştii din Buzău au efectuat o percheziţie la un punct de lucru din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, al firmei de curierat”, se mai arată în comunicat.

În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat mai multe documente privind tranzacţiile cu articole pirotehnice, din care reieşeau că ar fi fost livrate prin curier peste 32.000 de petarde din categoriile 2 şi 3, precum şi 10 baterii de artificii cu câte 25 de focuri, categoria 3.    

Joi, bărbatul din Suceava, reţinut pentru 24 de ore, urmează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri