Cum motivează judecătorul pedeapsa de 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare dată lui Mario Iorgulescu

Data actualizării: Data publicării:
mario iorgulescu pe o ambarcatiune
Foto: Facebook / Gino Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu nu a schițat niciun gest să frâneze în momentul accidentului pe care l-a provocat și avea pedala de accelerație apăsată la podea. La câteva zile de când a fost condamnat de prima instanță la 15 ani și 8 luni de închisoare a apărut și motivarea judecătorului, din care reiese că Iorgulescu a condus haotic și nu a încercat în nicio clipă să evite accidentul în care a murit un bărbat. Judecătorii au menționat că nu era prima dată când Iorgulescu s-a urcat la volan beat și drogat.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: În motivarea instanței care l-a condamnat pe Mario Iorgulescu se arată felul în care a condus în seara accidentului.

Din expertiza făcută asupra mașinii a rezultat că acesta a condus în acea seară cu viteze care au oscilat între 140 și 160 de km/h.

Tot din aceeași expertiză a rezultat și faptul că Mario Iorgulescu nu a apăsat pedala de frână în momentul în care a văzut mașina pe care a tamponat-o, ba, dimpotrivă, acesta a apăsat în continuare pedala de accelerație. Avea 143 de km/h, iar pedala era apăsată în proporție de 100%.

În motivare se mai arată că Mario Iorgulescu era supărat în noaptea accidentului, iubita lui se afla la un club din nordul capitalei și ar fi refuzat să plece după ce acesta i-ar fi solicitat acest lucru. Iorgulescu a încercat să se calmeze, plimbându-se timp de 2 ore prin capitală. El a vorbit la telefon cu iubita lui cu câteva minute înainte de impact.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, și ar trebui să plătească și 100.000 de euro daune familiei victimei.

Aceasta este decizia în prima instanță.

Mario Iorgulescu a plecat din țară la scurt timp după accident și se află în continuare în Italia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri