D. Morar, despre M. Pivniceru, posibilă colegă în CCR: „Drumurile noastre se vor despărţi cumva”

Data publicării:
daniel 20morar 20mona 20pivniceru 205476845 20mediafax 20foto 20marius 20dumbraveanu-56761

Într-un interviu acordat la începutul lunii ianuarie pentru Digi24, actualul prim adjunct al procurorului general spunea, la întrebarea despre o posibilă relaţie mai prietenoasă cu Mona Pivniceru, că vor scăpa unul de celălălt.

„Sincer, nu cred (că vor avea o relație mai prietenoasă – n.r.). Sunt sceptic vis-a-vis de poziţiile pe care doamna Pivniceru le-a avut faţă de mine, faţă de procurori, faţă de DNA, încă dinainte de a deveni ministru al Justiţiei, atunci când era preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România. Şi n-am văzut nimic semnificativ schimbat în acest sens care să mă facă să cred că pe viitor va fi mai bine. Dar lucrurile se vor rezolva în sensul că vom scăpa unul de altul într-un fel sau altul. Drumurile noastre se vor despărţi cumva”, declara Daniel Morar, într-o ediție specială la Digi24, în 10 ianuarie.

Întrebat care este funcția în care va fi, într-un an de zile, Daniel Morar răspundea: „Nu ştiu. (În zona sistemului judiciar), foarte probabil. În politică, nicidecum. Nu. Nu m-am gândit să intru în politică la acest moment. (Nu i s-a propus nici candidatura la preşedinţie, nici fotoliul de ministru al Justiţiei.) Postul de ministru al Justiţiei este ocupat, eu sunt procuror. Speculaţii se pot face oricâte, da”.

Calendarul numirilor la CCR

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, decretul de numire a procurorului general interimar, Daniel Morar, în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013. Mâine este programat în plenul Camerelor Parlamentului votul pentru numirea celorlalţi doi succesori ai judecătorilor CCR ale căror mandate expiră în iunie. Propunerile USL sunt Mona Pivniceru (PNL), din partea Senatului, și Valer Dorneanu (PSD), din partea Camerei Deputaților.

Potrivit Constituției, Curtea Constituţională se compune din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României. Acsinte Gaspar, Ion Predescu și Aspazia Cojocaru sunt cei pentru care cele trei instituții trebuie să numească un succesor, din moment ce, la începutul lunii iunie, le expiră mandatele.

Mădălina Prundea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri