Dan Voiculescu, regim de detenţie: Patru vizite pe lună, 700 de lei bani de buzunar, interdicţie la lămâi şi nuci de cocos

Data publicării:
Dan Voiculescu crop - mfax

Doar patru vizite pe lună ale familiei şi cel mult 700 de lei bani de buzunar lunar - sunt două dintre condiţiile impuse lui Dan Voiculescu în spatele gratiilor. Omul de afaceri va împărţi celula cu alţi deţinuti, se va putea plimba doar în anumite zone ale penitenciarului şi, dacă va dori, va putea munci, dar numai sub supravegherea paznicilor. La expirarea celor 21 de zile de carantină, o comisie specială va hotărî ce regim de detenţie va avea fostul senator.


Vineri, Dan Voiculescu spunea, înainte de a intra escortat de poliţişti, pe poarta Penitenciarului Rahova: „Toaleta e înăuntru, nu e afară... Oricum am înţeles că suntem doi - trei camarazi, nu mai mulţi, adică nu suntem un regiment. Condiţiile în sine nu sunt de natură să mă sperie.

Conform legii, omul de afaceri îşi va executa pedeapsa în regim închis. Măsura se impune în cazul deţinuţilor care au de ispăşit o sentinţă mai mare de trei ani, dar care nu depăşeşte 13 ani. Pedeapsa primită de Dan Voiculescu, starea de sănătate, vârsta, gradul de risc, antecedentele penale şi conduita sunt condiţiile ce vor fi luate în calcul de o comisie specială de la penitenciar pentru ca regimul său de detenţie să fie stabilit.

În spatele gratiilor, Voiculescu va avea şi drepturi, nu doar restricţii. Va putea primi familia şi prietenii în cel mult patru vizite pe lună, într-un spaţiu cu separator. Avocaţii, în schimb, vor putea veni ori de câte va fi nevoie.

Pe lângă mâncarea pe care o primeşte în închisoare, fostul lider politic are dreptul la hrană de acasă - 10 kilograme de alimente şi 20 de litri de apă. Sunt strict interzise lămâile şi nucile de cocos. În plus, poate primi bani pentru a-şi face cumpărături de la magazinul din interiorul penitenciarului. Are însă limite stricte: milionarul în euro nu are voie să cheltuie la magazinul închisorii, lunar, mai mult de 700 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri