DIICOT: Arme de foc, săbii, macete, cuţite şi pumnale, ridicate de la traficanţi de etnobotanice

Data publicării:
diicot

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, 23 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Iaşi şi o percheziţie în comuna Miroslava, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în operaţiuni cu produse care au efecte psihoactive.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la percheziţii au fost găsite substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri (cannabis), arme de foc, arme albe (săbii, macete, cuţite, pumnale, bâte, spray-uri lacrimogene), sume importante de bani, telefoane mobile, laptop-uri, tablete.

La sediul DIICOT - Iaşi au fost aduse 27 de persoane, în vederea audierii.

Procurorii susţin că această grupare era structurată pe două paliere.

Palierul I era format din persoane care preparau sau importau substanţe cu efecte psihoactive şi care distribuiau aceste substanţe în cantităţi mari (de ordinul kilogramelor), în general către alţi dealeri.

Palierul II era format din dealeri stradali, care comercializau produse cu efecte psihoactive şi care se aprovizionau la intervale scurte de timp cu cantităţi relativ mici (50-100 grame) de la cei care făceau parte din palierul I. Dealerii stradali comercializau doze cuprinse între 0,2 grame şi un gram, către consumatorii de astfel de produse, cu sume cuprinse între 20 - 60 lei/gram.

Dealerii stradali comercializau produsele către zeci sau chiar sute de clienţi zilnic, chiar şi fără a cunoaşte în prealabil aceşti consumatori.

„Astfel, grupuri de clienţi formate din elevi provenind atât din familii dezorganizate, dar şi din familii cu situaţia socială şi materială de nivel ridicat, uneori chiar şi din minori, se deplasau la intervale mici de timp către dealerii de la acest nivel infracţional, tranzacţiile efectuându-se fie în stradă, fie la geamul sau la uşile locuinţelor dealerilor”, mai spun procurorii.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri