Dispărut din ţară, Marko Attila vrea o copie a cererii DNA pentru arestarea sa. Camera Deputaților e de acord, dar nu știe unde să-i trimită corespondența

Data publicării:
marko attila

Dispărut din ţară în decembrie, după ce plenul a aprobat începerea urmăririi penale, parlamentarul UDMR nu precizează la ce adresă poate fi găsit.

Marko Attila susţine în adresa transmisă Parlamentului că „prin mai multe memorii adresate DNA” a făcut „dovada nevinovăţiei sale dincolo de orice dubiu”. El le cere colegilor să îi transmită întreg dosarul, împreună cu scrisoarea ministrului Justiţiei prin care se solicită permisiune pentru eventuala sa arestare preventivă. Deputaţii sunt de acord să îi trimită cererea, dar nu şi copia după dosar. Au şi o altă problemă: nu prea ştiu la ce adresă să-i trimită corespondenţa deputatului UDMR.

Nicolae Mircovici: Probabil că la grup sau nu ştiu unde se va trimite. Nici nu ştim în ce poziţie este. A fost într-o deplasare în Ungaria. Nu ştim dacă a venit, unde este, nu e treaba noastră. Am zis să trimitem la Comisia Juridică şi ea să dea un punct de vedere.

Pe 3 decembrie 2014, Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA de permitere a începerii urmăririi penale a lui Marko Attila în dosarul fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica. După aproape o săptămână, avocatul său a spus că Marko Attila se află la Budapesta. Nu sunt informaţii că deputatul a revenit în ţară de atunci. 

Citiți și: Marko Attila, protejat de premierul Ungariei



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri