Sari la conținut
News Alert

DNA vrea blocarea insolvenței Asesoft și Teamnet

DNA cere Tribunalului Prahova să blocheze lichidarea companiilor Asesoft și Teamnet, fondate de Sebastian Ghiță. Procurorii vor să se asigure astfel că statul poate recupera prejudiciul în dosarul în care fostul deputat PSD este acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

161213_SEBASTIAN_GHITA_ICCJ_03_INQUAM_Octav_Ganea_

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

DNA cere în instanţă blocarea falimentului companiilor Asesoft şi Temnet, fondate de Sebastian Ghiţă. Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile ale celor două societăţi, în valoare de aproape 40 de milioane de lei, iar măsura solicitată magistraţilor Tribunalului Prahova ar trebui să prevină dizolvarea companiilor înainte de o decizie definitivă în procesul penal în care sunt vizate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. și S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii menționează că în data de 29 martie 2017 au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. 

„De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, mai arată procurorii.

„Cererea procurorilor adresată Tribunalului Prahova a fost formulată pentru următoarele motive:  Prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova - Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A.. Până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice. În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă)”, se precizează în comunicatul DNA.

Dispărut din decembrie anul trecut, fostul deputat Sebastian Ghiţă s-a ales cu al doilea mandat de arestare în lipsă. Curtea de Apel Ploieşti a respins la începutul lunii martie contestaţia făcută de avocaţii fostului parlamentar împotriva mandatului de arestare emis de Tribunalul Prahova, la cererea DNA. Mandatul a fost emis în ultimul dosar deschis pe numele lui Sebastian Ghiţă.