Elena Udrea, azilant politic? Precizările MAE

Data actualizării: Data publicării:
170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_05_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autoritățile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această țară, formulată de Elena Udrea, precizează MAE, la solicitarea Digi24.

170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_05_INQUAM_PHOTOS_OCTAV_GANEA_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe de altă parte, cetățeanul român în cauză nu a contactat misiunea diplomatică română din Ciudad de Mexico cu solicitări de servicii, asistență sau protecție consulară, mai spune Ministerul român de Externe.

Elena Udrea a susţinut, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că are statut provizoriu de refugiat politic în Costa Rica din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Instanţa supremă i-a respins însă vineri solicitarea de a fi audiată la distanţă în dosarul „Gala Bute”, întrucât din actele depuse de avocatul acesteia nu ar rezulta că aceasta a obţinut acest statut.

Completul de cinci judecători de la ICCJ a stabilit ca ultimul termen în dosarul „Gala Bute” să fie pe 9 mai. Atunci vor pronunța decizia definitivă.

Lista destinațiilor unde pleci la plajă și te transformi în refugiat politic s-a mai îmbogățit astfel cu o poziție. Costa Rica e locul unde se află Elena Udrea, care nu are de gând să revină, și le-a spus asta și magistraților care vor s-o audieze. Ea nega cu tărie orice plan de acest gen, acum câteva săptămâni.

Citiți și: 

Avocat: Elena Udrea este refugiat politic în Costa Rica. Reacția DNA

Procuror DNA: Din documente nu rezultă că Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri