Elevă agresată de profesor. Rudă a fetei: A fost atrasă sub pretextul de a i se oferi chec

Data publicării:
profesor spectrum

Profesorul de educaţie fizică de la şcoala privată Spectrum din Capitală, acuzat că a agresat sexual o fetiţă de clasa a treia, a fost arestat şi va sta cel puţin 30 de zile după gratii. Abuzul ar fi avut loc la şcoală, în timpul orei de sport. Totul a ieşit la iveală abia după ce mama a depus plângere la poliţie, deşi incidentul ajunsese de două săptămâni la urechea reprezentanţilor unităţii de învăţământ. Eleva de 9 ani are acum nevoie de consiliere psihologică.

Totul s-a întâmplat la o școală privată din sectorul 3 al Capitalei. Fetița a fost agresată chiar în timpul orelor de curs. Reprezentații școlii au încheiat colaborarea cu profesorul și au început o anchetă înternă.

Totul s-a întâmplat în urmă cu 2 săptămâni. Învățătoarea fetei susţine că a anunţat conducerea şcolii, dar că nu s-a luat, iniţial, nicio măsură.

Fina fetiţei: A fost atrasă de către profesorul de sport într-un depozit, sub pretextul de a i se oferi chec. S-a apropiat de ea, i-a şoptit ceva la ureche. Aceasta nu a înţeles. A fost atinsă în zona intimă de către acesta de două ori. Aceasta a reacţionat, trăgându-şi pantalonii şi a întrebat dacă poate ieşi din încăpere. Acesta i-a zis că da. I-a dat un pachet de biscuiţi şi fata a plecat în grabă.

Reprezentanţii şcolii au anunţat-o pe mama fetei abia o zi mai târziu.

Violeta Cărăuşu, directorul şcolii Spectrum: Este regretabil incidentul petrecut în şcoala noastră. Vă asigurăm că am colaborat deschis şi transparent cu instituţiile abilitate ale statului.

Fina fetiţei: După ce am ascultat varianta conducerii, am întrebat unde este domnul profesor, pentru că mi se părea normal să participe la discuţii. Aceştia mi-au spus că este la ore. Deci nici măcar nu i-au suspendat activitatea.

Când a văzut că dascălul care a încercat să profite de fata ei scapă nepedepsit, mama copilei a depus o plângere la poliţie.

Fina fetiţei: Are nevoie de consiliere psihologică. Atât ea, cât şi alte două colege, pentru că ea, în primă fază a povestit cele întâmplate colegelor. Nu este uşor. Este traumatizant. Are numai 9 ani şi jumătate.

Jeni Chiriac, medic psiholog: Este important să înțelegem că nu este vorba despre raționalitate. Noi ajungem să ne calculam pașii, să ne facem un plan de atac, dar de multe ori pot fi pulsiuni de moment, o pornire, un context, o situație resimțită și o nevoie resimțită impetuos de persoana în cauza. Clar este că el dacă a avut un comportament că acesta a avut o pulsiune foarte puternică. Trebuie văzut istoricul și de indentificat dacă este la prima abatere, pentru că este posibil să nu fie la prima abatere.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 3 din Capitală au decis azi arestarea preventivă a agresorului, pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri