Filmul flagrantului făcut de procurorii DNA lui Dumitru Buzatu. Președintele CJ Vaslui dădea la pește înainte să fie prins luând mită

Data actualizării: Data publicării:
379633442_221712314231137_8816868147139833866_n
Mita de 1,25 milioane de lei găsită în portbagajul mașinii lui Dumitru Buzatu. Foto: Digi24

Președintele Consiliului Județean Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii DNA când lua mită 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri din Cluj, denunțător în acest caz. Potrivit informațiilor provenite de la surse apropiate de ancheta DNA, baronul PSD se relaxa dând la pește înainte de a se întâlni cu omul de afaceri, căruia îi condiționa plățile din bugetul CJ de oferirea unor așa-zise comisioane, care erau aproximativ 10% din valoarea contractului. În cazul acesta, suma ce urma să fie transferată firmei era de 12 milioane de lei. Mita i-a fost oferită în 25 de teancuri cu bancnote de 500 de lei, iar banii au fost puși într-o geantă, găsită în portbagajul mașinii conduse de politician.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Surse apropiate de ancheta DNA arată că înainte de a se întâlni cu omul de afaceri din Cluj, care îl denunțase la DNA încă din luna februarie, președintele CJ Vaslui s-a relaxat la o baltă de pescuit aflată în apropierea locuinței sale, în județul Vaslui. Din informațiile noastre, era un local amenajat inclusiv cu restaurant, aflat pe malul lacului, frecventat de Dumitru Buzatu, ales pentru întâlnirea avută cu omul de afaceri denunțător. Chiar a și prins ceva pește, spun surse apropiate de anchetă, înainte de a se vedea cu omul de afaceri.

Banii au fost dați într-o geantă. În portbagajul mașinii conduse de președintele CJ au fost numărate 25 de teancuri cu bancnote de 500 de lei. Banii au fost fotografiați și au fost confruntate seriile bancnotelor cu cele notate anterior în documentele anchetatorilor. În pregătirea operațiunii de flagrant, datele noastre arată că vorbim despre aceeași serie, bani proveniți din fondul de flagrant al DNA - o probă considerată esențială de anchetatori în acest dosar.

De altfel, procurorii se pregătesc să apară în fața unui judecător din Vaslui cu cererea de arestare preventivă a președintelui CJ, pentru acuzația de luare de mită.

Este un dosar deschis în urmă cu jumătate de an, în luna februarie, după un denunț făcut de un om de afaceri din Cluj, care a susținut în fața anchetatorilor că i se condiționează plățile din bugetul Consiliului Județean de oferirea unor așa-zise comisioane, aproape 10% din valoarea contractului. Din datele noastre, plata ce urma să fie făcută către firma din Cluj din bugetul local depășea 12 milioane de lei.

Buzatu a fost reținut de procurorii anticorupție, după ce a fost audiat vineri noapte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. Perchezițiile la casa lui din comuna Ştefan cel Mare au durat câteva ore. Vineri seară, Buzatu a fost prins în flagrant primind mită de 1,25 milioane de lei pentru acordarea unui contract de lucrări publice, potrivit unor surse judiciare.

Editor : A.R. | A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri