Horia Georgescu explică prezenţa sa în arhiva SIPA

Data publicării:
horia georgescu la digi24 - captura

În perioada 2007-2013 au intrat în arhiva SIPA 22 de persoane, conform raportului publicat de Ministerul Justiţiei. Numele cel mai cunoscut pentru publicul larg este cel al fostului şef al ANI, Horia Georgescu. Acesta a explicat, într-o postare pe Facebook, că a făcut parte, o vreme, din comisia SIPA.

Potrivit raportului MJ, niciodată nu a intrat o persoană singură în arhivă. Primele vizite din 2007 sunt ale membrilor comisiei înființate de fostul ministru al justiției, Tudor Chiuariu, pentru a se ocupa de această arhivă. Horia Georgescu a explicat în ce calitate a intrat pătruns în arhiva SIPA.

"Am fost contactat de mai mai mulţi jurnalişti pentru a prezenta o poziţie referitoare la subiectul SIPA având în vedere faptul că mâine (azi - n.r.), ministrul justiţiei va comunica public aspecte raportate la aceste subiect. Nu este nici un secret, că am făcut parte din comisia SIPA ( a treia ) ca membru, alături de alţi colegi din minister aşa cum am comunicat public şi acum două săptămâni tot la solicitarea unor reprezentaţi mass-media (ordinele ministirilor de numire şi componentă comisiilor au caracter public şi pot fi consultate de oricine, la solicitare , în baza legii 544 ). Activitatea mea în calitate de membru a fost în limita şi mandatul dat de ordinul ministrului cu aplicarea legilor incidente. Am încheiat activitatea în cadrul comisiei, când am fost înlocuit de Cătălin Predoiu care a numit o altă comisie pentru continuarea activităţilor , după numirea să că ministru şi detaşarea mea la ANI", susţine Horia Georgescu, în postarea sa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri