Sari la conținut

INTERCEPTĂRI. Ordinele lui Radu Mazăre: a cerut să fie lăudat pentru tunsoare 

Reporter: Ce faceţi, domnule Mazăre?

Radu Mazăre: Aş fi putut face mai bine, dar supravieţuiesc, mă bat.

Declaraţia a fost făcută de Radu Mazăre înainte de intrarea în sala de judecată, cu doar câteva minute înainte să afle de interceptările făcute de procurori. Există ore în șir de înregistrări telefonice în care fostul primar din Constanţa e surprins când dădea telefoane șefilor televiziunii Neptun TV, la care, potrivit anchetatorilor, fostul edil a fost acţionar.

Ordinele lui Radu Mazăre

„Pune reporterul să spună că eu... Mazăre... se bate și vrea să scadă prețul gigacaloriei. Că primarul a spus că... și poți să dai imagini când m-ai filmat la bătrâni”.

sursa: Referatul procurorilor DNA

Nu au fost singurele ordine transmise de edilul de la acea vreme.

Tunsoare transformată în exemplu pozitiv

„Există o serie întreagă de convorbiri între Radu Mazăre și directorul de programe din cadrul Neptun TV. Primarul îi solicită să ia poziție favorabilă referitoare la acuzațiile formulate în legătură cu tunsoarea lui. Îi solicită acestuia să îi monteze un film în care să fie prezentat schiind. Materialul urma să fie postat pe YouTube. Nefiind mulțumit de calitatea montajului, îi solicită (directorului Neptun TV- n.r.) să îl refacă”.

sursa: Referatul procurorilor DNA

Procurorii spun că Radu Mazăre a colaborat cu ei, dar numai unde a avut interes.

Adevăr spus pe jumătate

„A recunoscut că a avut deschis un cont în Israel, deschis în 2002 şi închis în 2011, nu a dorit să răspundă la întrebările referitoare la sumele din acest cont, justificarea lor sau de la cine le-a primit”.

sursa: Referatul procurorilor DNA

Ancheta DNA scoate la iveală și aspecte inedite. Aglaia Golumb, o femeie de 80 de ani din Suceava, ar fi devenit peste noapte milionară în euro. Fără să ştie, bătrâna a fost numită în fruntea unei firme-fantomă din Constanţa. Procurorii au descoperit că firma deţinută de octogenară avea zeci de contracte încheiate cu televiziunea lui Sorin Strutinsky, post TV la care şi Radu Mazăre a fost acţionar. Anchetatorii au descoperit şi că toate contractele erau fictive. Contractele semnate de societatea care o avea ca administrator pe Aglaia Golumb valorează un milion de euro, iar anchetatorii spun că banii se reîntoarceau la Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky.