Bărbat scos din carantină de judecători. Instanța din Baia Mare a dispus punerea sa în libertate

Data actualizării: Data publicării:
CORONAVIRUS
Foto: InquamPhotos/Virgil Simonescu

Judecătoria Baia Mare a decis joi punerea în libertate a unui bărbat introdus în carantină instituționalizată pe data de 13 iunie, care a reclamat în instanță DSP Maramureș și coordonatorii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției în Maramureș. Decizia poate fi atacată, însă bărbatul va fi scos din carantină.

„ADMITE cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de reclamant (...) Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului începând cu data de 13.06.2020 şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Fără cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Judecătoria Baia Mare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 18.06.2020”, se arată în minuta instanței din Baia Mare.

Decizia judecătorilor din Baia Mare urmează să fie motivată zilele următoare. Aceasta poate folosi ca precedent în justiție pentru alte decizii ale instanțelor.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri