Justiția din Cipru a respins extrădarea miliardarului Beny Steinmetz în România. Decizia e definitivă

Data actualizării: Data publicării:
Beny Steinmetz
Beny Steinmetz. Foto: Profimedia

Curtea de apel de la Nicosia a respins vineri extrădarea magnatului israelian Beny Steinmetz, condamnat la cinci ani de închisoare în România, în dosarul „Ferma Băneasa”. Decizia instanței cipriote este definitivă.

Steinmetz a fost reţinut în Cipru la sfârşitul lui august, în baza unui mandat emis de România într-un caz privind drepturi funciare. Acesta neagă că a comis ilegalităţi.

Decizia tribunalului cipriot a fost unanimă şi stipulează eliberarea imediată a lui Steinmetz.

Steinmetz s-a aflat acum câţiva ani în centrul unui caz legat de implicarea sa într-o grupare care a încercat să obţină în mod ilegal drepturi funciare în România. Steinmetz spune că acţiunea în justiţie împotriva sa din România este motivată politic şi că ar fi fost privat de dreptul la un proces corect, mai scrie Reuters, preluată de Agerpres, amintind că mandatul emis de România a fost respins şi de Grecia şi Italia.

"Încă un tribunal dintr-un stat european trimite un răspuns răsunător celor care încalcă în mod flagrant drepturile omului şi desconsideră brutal orice noţiune de stat de drept. Sunt foarte satisfăcut că mă pot întoarce în sfârşit în ţara mea, într-un astfel moment critic pentru Israel", a reacţionat Steinmetz, într-o declaraţie făcută publică de un purtător de cuvânt.

Omul de afaceri a fost condamnat la cinci ani închisoare în România, în decembrie 2020, în dosarul Ferma Băneasa. Acest caz, care datează de mai mulţi ani, se referă la implicarea sa într-un grup infracţional care ar fi încercat să obţină în mod ilegal drepturi asupra unor terenuri în România.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri