Laura Codruța Kovesi a făcut plângere la CEDO în urma revocării de la conducerea DNA

Data actualizării: Data publicării:
laura codruta kovesi inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi îşi caută dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Fostul procuror şef DNA a făcut o plângere către CEDO în care contestă modul în care a fost revocată din funcţie.

Acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi a fost transmisă CEDO la finalul anului trecut. De altfel, termenul în care decizia de revocare putea fi contestată este de 6 luni și se va împlini peste două zile. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA în 9 iulie, în urma unei decizii a Curții Constituționale.

În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arată că decizia unilaterală a CCR nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României, care s-a soluționat în favoarea Guvernului și în urma căruia șeful statului a fost nevoit să emită acel decret de revocare.

Va trece însă mai mult timp până când CEDO va da o soluție. De obicei, aceste proceduri internaționale durează chiar și câțiva ani. Prima etapă este ca CEDO să ceară un punct de vedere de la Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri