Sari la conținut

Liviu Luca, în greva foamei în penitenciar pentru că ar fi fost ținut dezbrăcat

Omul de afaceri Liviu Luca, încarcerat la Penitenciarul Ploieşti, a intrat de vineri în greva foamei după ce a fost făcută o percheziţie în celula acestuia, în timpul căreia atât el, cât şi ceilalţi deţinuţi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces.

liviu luca agerpres

Foto: Agerpres

Avocatul lui Luca, Marius Arizan, a declarat luni că în acest moment omul de afaceri se află la infirmeria penitenciarului, fiind ţinut sub supraveghere în condiţiile în care el refuză hrana.

Potrivit sursei citate, Luca s-a plâns, în cursul săptămânii trecute, de condiţiile de detenţie, după ce în celula acestuia au mai fost aduse unul-două paturi, fapt care a dus la micşorarea suprafeţei utile/deţinut şi, implicit, a volumului de aer.

Ulterior, Luca a dat declaraţii pe acest subiect, iar vineri în celula sa a fost făcută o percheziţie în timpul căreia omul de afaceri şi colegii săi au fost ţinuţi dezbrăcaţi pe un hol de acces al penitenciarului.

În urma percheziţiei, Luca a intrat în greva foamei, protestând în acest mod faţă de comportamentul la care a fost supus.

Marius Arizan a precizat că, iniţial, Liviu Luca a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni şi mutat ulterior la cel din Ploieşti, care are regim semideschis.

Omul de afaceri a fost condamnat, în iulie 2016, la şase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice.