Medicul Mircea Beuran trebuie despăgubit, pentru că a fost demis de la Floreasca după cazul femeii arse pe masa de operații

Data actualizării: Data publicării:
mircea beuran
Medicul Mircea Beuran Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizie surprinzătoare a instanţei în cazul medicului Mircea Beuran. Demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operaţie, doctorul trebuie să fie despăgubit de spital: să primească toate salariile pe care le-a pierdut din momentul demiterii.

Tribunalul București a decis că demiterea medicului nu a fost legală, dar decizia poate fi atacată de spital la Curtea de Apel.

Mircea Beuran a fost demis de ministrul sănătății de atunci, Victor Costache.

El a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie, după ce o cercetare administrativă a arătat că în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație a fost vorba despre o eroare umană, iar Mircea Beuran ar fi încălcat 10 din cele 33 de obligații contractuale pe care le avea.

Mircea Beuran a contestat decizia demiterii la Tribunalul București, iar acum un judecător a hotărât să anuleze respectiva decizie și să oblige Spitalul Floreasca să-i plătească medicului toate salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze din ianuarie, de când a fost demis, și până în iunie, când oricum i-ar fi expirat contractul de muncă. Este vorba, așadar, de șase salarii cu sporurile aferente.

După moartea femeii care a luat foc pe masa de operație, polițiștii de la Omoruri au deschis un dosar de cercetare penală. Femeia avea arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. Deși a fost audiat atunci, Mircea Beuran nu s-a ales cu nicio măsură restrictivă.

Însă la o lună după incidentul cu femeia arsă, petrecut chiar la începutul anului, medicul Mircea Beuran a fost reclamat pentru o mită de 10.000 de euro și a fost audiat de DNA. S-au făcut percheziții la domiciliul său, iar medicul a fost reținut 24 de ore și apoi cercetat în arest la domiciliu. În aprilie, a fost trimis în judecată, iar același Tribunal Bucureşti a decis că rechizitoriul este legal şi poate începe procesul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri