Sari la conținut

Moise Guran: Killer, predă-te

Într-un comentariu pe Biziday.ro, Moise Guran explică ce legătură există între proiectul Guvernului Grindeanu de modificare a codurilor penale şi Programul Național de Dezvoltare Locală, care în bugetul pe 2017 creşte de cinci ori faţă de anul precedent, până la 30 de miliarde de lei.

liviu dragnea

Nu mai e de glumă, deja lucrurile au luat-o razna complet. Acum o săptămână și ceva, când ministerul de Finanțe a publicat primul proiect de buget, am sesizat intenția lui Liviu Dragnea de a crea un super-sac-cu-bani care sugera o cointeresare a baronilor locali în dezincriminarea abuzului în serviciu.

Legătura dintre buget și ordonanțele pregătite de ministerul Justiției fiind evidentă, mi-am zis că vor corecta totuși unele lucruri, imposibil de ascuns în forma finală a Bugetului. Problema, în această formă finală, este că domnul Dragnea și guvernul său, par a se pregăti să ne scoată și din NATO și din UE, căci altfel nu se explică de exemplu nici diminuarea cotei pe care România o plătește anual la bugetul Uniunii (sesizată de Consiliul Fiscal) și nici gogoșile din bugetul Apărării. Să le luăm pe rând, căci suntem la Momentul Marii Revelații, momentul în care, în sfârșit, vom pricepe de ce tot repeta Dragnea că Programul PSD trebuie aplicat exact așa! dar și că Doar eu știu exact tot programul, din scoarță în scoarță.

În primul rând trebuie să identificăm autorii și rolul fiecăruia.

Ministrul Justiției, Florin Iordache și cel al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, sunt de fapt cele două torpile trimise de Liviu Dragnea, una cu rolul de a paraliza Justiția, prin dezincriminarea Abuzului, iar celălalt cu rolul de a-i cointeresa pe baronii din PSD în susținerea liderului până la capăt.

sevil shhaideh - fb minister

Sevil Shhaideh devine sacul cu bani pe care aceia îl pot fura fără nicio greață, după ce Iordache trece modificarea Codului Penal. Sigur, scapă și Dragnea, asta nu o mai comentăm că o știe toată lumea, dar, ca să fie sigur că nu apar fisuri în partid, marele lider a pus pe masă o sumă uriașă – 30 de miliarde de lei, dar trebuie să anuleze și polițistul. Ca să pricepeți exact despre ce vorbesc, urmăriți demonstrația lui Liviu Avram cu primarul care cumpără un creion cu un milion de lei. De la minutul 7 și 15 secunde.

florin iordache - gov.ro

Legătura dintre ordonanțe și Buget fiind evidentă, acum haideți să vedem cum se face execuția planului și care sunt efectele asupra națiunii, altele decât scăparea lui Dragnea, Voiculescu (ordonanța grațierii îii reduce la jumătate pedeapsa făcând termenul de eliberare depășit; practic patronul antenelor trebuie doar să ceară eliberarea și iese imediat) și a altora.

Pentru a-și crea mecanismul de momire (30 de miliarde la Programul Național de Dezvoltare Locală) Liviu Dragnea a băgat în legea Bugetului câteva derogări importante (și complet ilegale, aberante) de la Legea Finanțelor Publice și de la cea a Responsabilității Fiscale.

Continuarea pe Biziday.ro 

Pe aceeași temă