Procuror de la Parchetul General urmărit penal, după ce a provocat un accident

Data publicării:
15012013 20proc 20gen-43900

Procurorii de la Parchetul General au început urmărirea penală pe numele lui Cismaru Dumitru pentru că a condus sub influența alcoolului.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 14 ianuarie 2013, începerea urmăririi penale faţă de numitul Dumitru Cismaru (procuror la Parchetul ICCJ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", a informat, marţi, Ministerul Public.

Acesta nu a respectat culoarea roșie a unui semafor amplasat pe Calea 13 Septembrie din Capitală, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea corporală a două persoane, chiar în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2012.

Procurorul a fost inspector în cadrul Inspectoratului Judiciar a Consiliului Superior a Magistraturii, dar a fost revocat din funcție după ce a fost trimis de CSM pentru a cerceta un alt coleg protestatar și s-a alăturat acestuia.

Alt magistrat trimis în judecată pentru un accident

Este al doilea magistrat care este implicat într-un accident rutier și care a fost reținut de Parchetul General.

În luna mai a anului trecut, Parchetul General a cerut arestarea judecătorului Sever Dumitrașcu, de la Tribunalul Mehedinți, care a accidentat un copil şi a fugit de la locul faptei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis instanței Curţii de Apel Bucureşti propunerea de arestare preventivă, după ce l-au găsit, l-au reținut și l-au audiat pe judecătorul fugar și după ce au obținut avizul Consiliul Superior al Magistraturii pentru arestarea lui.

Instanța a hotărât să îl cerceteze în libertate. Ulterior, în 15 octombrie, Sever Dumitrașcu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General.

Potrivit procurorilor Parchetului General, în cursul zilei de 3 mai, în jurul orei 16.30, Sever Dumitraşcu, aflat la volanul autoturismului său, proprietate personală, a pătruns pe o stradă cu semnalizată cu ,,Acces interzis” din oraşul Drobeta Turnu Severin, unde a accidentat un copil în vârstă de 3 ani, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

„Imediat după accident, un trecător aflat în zonă a apelat serviciul de urgenţă, astfel încât, copilul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent având piciorul în gips şi fiind în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul PÎCCJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri