Reacţia lui Tăriceanu după concluziile Inspecţiei Judiciare: Au fost declaraţii politice, nu pot fi cenzurate de nimeni 

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Digi24 4

 

"Cred că într-o democraţie cum este şi România, într-o democraţie parlamentară, opiniile politice ale cetăţenilor şi, bineînţeles că aici includ şi opiniile politice ale parlamentarilor, iar în ce mă priveşte pe mine, în dubla calitate de senator şi de preşedinte al Senatului, nu pot să fie cenzurate de nimeni. Subliniez, am libertatea să-mi exprim punctul de vedere politic asupra funcţionării statului şi a instituţiilor din componenţa sa", a spus Tăriceanu.

El a arătat că este vorba de libertatea de expresie, a opţiunilor politice şi declaraţiile sale nu constituie vreun amestec sau ingerinţă de orice fel.

"Este o declaraţie politică, nu este vorba de imunitate, e vorba de libertatea de expresie şi libertatea opţiunilor politice şi aprecierilor politice, pe care în calitate de parlamentar am dreptul şi obligaţia să le fac. Aşa încât aceste declaraţii nu constituie în niciun fel vreun amestec sau vreo ingerinţă de orice fel. Aceste aprecieri le putem face cu toţii, le poate face presa, le pot face cetăţenii simpli şi le fac şi eu ori de câte ori consider necesar", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a adus atingere independenţei sistemului de justiţie, prin declaraţiile făcute cu privire la faptul că avizarea începerii urmăririi penale a liberalului Varujan Vosganian ar fi transformat România într-o "republică a procurorilor", a stabilit IJ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri