România îl va preda Italiei pe unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri, arestat la București

Data publicării:
mascati actionand in timpul unei perchezitii
Operațiune a „mascaților”. Foto: Digi24

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să-l predea pe Larizza Nunzio, unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri, autorităţilor din Italia, informează Mediafax.

Membru al clanului Schettino, italianul formase, alături de alţi conaţionali, un grup infracţional cu scopul de a cumpăra, transporta şi vinde cocaină în cantităţi mari.

În vederea predării, instanţa a decis arestarea mafiotului, pentru 30 de zile, mai precis până pe 24 septembrie.

„Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile din Italia pe numele persoanei solicitate Larizza Nunzio. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Italia, cu respectarea regulii specialităţii. Dispune arestarea persoanei solicitate, în vederea predării, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la 26.08.2020 la 24.09.2020, inclusiv. Constată că persoana solicitată a fost reţinută începând cu data de 13.08.2020,ora 18.40 până la 14.08.2020 ora 18.40 si arestată de la data de 14.08.2020 la zi. Dispune emiterea mandatului de arestare în vederea predării", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

La data de 13 august 2020, polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R. l-au depistat în București pe Larizza Nunzi, cetățean italian, urmărit internațional la solicitarea autorităților italiene.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri