Șeful CJ Neamț, sub control judiciar. Prima reacție a lui Ionel Arsene

Data actualizării: Data publicării:
ARSENE 180115_PSD_CEX_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Fpto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Bacău.

ARSENE 180115_PSD_CEX_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Fpto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Ionel Arsene spune că este nevinovat, în prima reacție după decizia instanței.

Ionel Arsene, președintele Cj Neamț: Sunt nevinovat și îmi voi dovedi nevinovăția, așa cum au făcut foarte mulți oameni politici care au fost acuzați pe nedrept.

Reporter: Credeți că este vorba de o răzbunare?

Ionel Arsene: Haideți să vedem cum decurge dosarul, nu aș vrea să fac acuzații nefondate de răzbunări sau nu, cea ce știu sigur este că sunt nevinovat.


Decizia vine la o zi după ce a fost reţinut pentru că ar fi intermediat o mită de 100.000 de euro.

Anchetatorii îl acuză pe Ionel Arsene pentru fapte petrecute în urmă cu patru ani, când acesta era deputat PSD și liderul filialei PSD Neamț.

În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București și urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

Ionel Arsene este un susținător și un apropiat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. În aprilie 2016, alături de alți lideri PSD strânși la sediul partidului, aștepta sentința lui Dragnea în dosarul „Referendumului”, iar mai de curând, milita pentru tranșarea rapidă a conflictului dintre șeful PSD și premierul Mihai Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri