Şoferul lui Sebastian Ghiţă, audiat de poliţişti

Data actualizării: Data publicării:
ghita digi

Şoferul fostului deputat Sebastian Ghiţă, dat în consemn la frontieră şi căutat de anchetatori, a fost audiat joi după-amiază de către poliţiştii prahoveni, după ce Poliţia a constatat că Ghiţă nu a respectat termenii controlului judiciar.

ghita digi

Şoferul lui Sebastian Ghiţă a venit la sediul Poliţiei Prahova cu unul dintre autoturismele Mercedes ale fostului deputat.

Acesta a fost chemat la Poliţie în contextul în care IPJ Prahova a primit din partea DNA Ploieşti un mandat de aducere a lui Ghiţă, iar în urma căutărilor acesta nu a fost găsit, autorităţile constatând că a încălcat termenii controlului judiciar, spun sursele citate de News.ro.

Fostul parlamentar folosea pentru a se deplasa două autovehicule, ambele marca Mercedes, unul de teren şi unul de tip van. Uneori parlamentarul avea şofer, alteori îşi conducea singur maşina. De altfel, Sebastian Ghiţă a fost prins în trecut rulând cu viteză foarte mare pe DN 1, o acuzaţie care se regăseşte în unul dintre dosarele sale penale fiind legată de intervenţiile sale la şefi din Poliţia Prahova în vederea restituirii permisului de conducere reţinut pentru depăşirea vitezei legale.

Sursele citate susţin că în ultima perioadă Sebastian Ghiţă mergea mai mult cu şofer, cu autoturismul Mercedes van, care are geamuri fumurii.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă era supravegheat de către poliţişti, iar ultima oară a fost văzut de echipajul de filaj luni seară, pe DN 1. Potrivit unor surse judiciare, parlamentarul a plecat luni târziu din Bucureşti, iar pe DN 1 a accelerat maşina pe care o conducea, atingând o viteză de peste 180 de kilometri pe oră, astfel încât maşina care se ţinea după el l-a pierdut.

Când au ajuns la locuinţa din Ploieşti, situată în cartierul Albert, în nordul Ploieştiului, ofiţerii de la filaj au constatat că maşina parlamentarului era în dreptul locuinţei, dar pe acesta nu l-au găsit, au precizat sursele citate.

Conducerea SRI a avut, luni seară, o întâlnire „protocolară” cu foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului, care a marcat finalul mandatului fostului Legislativ şi la care a participat şi Sebastian Ghiţă, a confirmat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA au emis, miercuri după-amiază, un mandat de aducere, este dat în consemn la frontieră, dar şi la toate unităţile de poliţie, el nefiind găsit la domiciliu şi nici în locurile pe care le frecventează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri