T. Băsescu a numit azi un nou lot de procurori la șefia Parchetului General și a DNA

Data publicării:
parchetul general PICCJ 5402831-Mediafax Foto-Octav Ganea

Șeful statului a numit azi în funcție șapte procurori la șefia unor secții din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Fostul prim procuror șef adjunct al Parchetului General, Marius-Constantin Iacob, a devenit procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El a fost propus de actualul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc pentru această funcție și a primit aviz pozitiv din partea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma audierilor de la începutul lunii iulie.

Marius-Constantin Iacob fusese schimbat anul trecut, din funcția de prim procuror șef adjunct al Parchetului General de Laura Codruța Kovesi, la finalul mandatului de conducere la Ministerul Public. În locul lui Marius-Constantin Iacob a fost delegat Daniel Morar, din funcția de procuror-șef al DNA, ceea ce i-a asigura preluarea interimatului la conducerea Ministerului Public, până la numirea noilor șefi ai procurorilor.

Odată cu semnarea decretului de numire de azi, Constantin-Claudiu Dumitrescu va ocupa funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Camelia Sutiman a fost numită în funcţia de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Simona Brădiceanu ocupă funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ion Vasilache devine procuror-şef al Secţiei parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iuliana Nedelcu a fost numită în funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Antonia-Eleonora Constantin, în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mădălina Prundea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri