Traian Băsescu îi ia apărarea lui Gabriel Crețu, fostul adjunct al SPP care ar fi implicat în dosarul cu „ayahuasca”

Data actualizării: Data publicării:
basescu la digi

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că nu-l vede pe fostul general SPP Gabriel Crețu consumând droguri, fiind un om de o seriozitate absolută și un profesionist. Tocmai de aceea, Traian Băsescu pune sub semnul întrebării toată povestea cu drogurile din așa-numitul dosar „ayahuasca” în care fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, este cercetat pentru trafic de droguri și în care ar fi implicat și Gabriel Crețu.

„Generalul Crețu este un om de o seriozitate absolută. Eu nu am o explicație și sincer, văzând că este vorba de Crețu, eu pun sub semnul întrebării toată povestea cu drogurile de acolo. Eu nu-l văd pe Crețu consumând droguri. Ăsta e un militar de tip killer - dacă îl trimiți să se strecoare prin munți cu talibanii în Afganistan, se duce. Nu e militar de operetă. Deci nu cred că omul ăsta a recurs la droguri. Și nici nu e vreun naiv pe care să-l păcălească cineva. Deci să fiu scuzat, nu cred că a fost vreunul dintre cei care se drogau prin județul Dâmbovița”, a declarat duminică seara, la România TV, Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a precizat că îl știe foarte bine pe generalul Gabriel Crețu. „Nu e vreun naiv pe care să-l păcălească cineva. Pot fi și erori de încadrare a unui ceai”, a menționat Traian Băsescu.

„Îl știu foarte bine. De când a venit de la Jandarmi, de la o unitate specială, a venit șef de Stat Major cu rezultate excepționale. Am lucrat cu el nouă ani din zece. Și eu mă pot duce să fac o saună pe undeva și mă găsește la percheziție cu încă un domn în saună. Ce faceți cu mine, mă considerați drogat?... Și-mi mai dă și un ceai la saună. Când e vorba de generalul Crețu, categoric nu. Și cu Oltean am zeci de dubii, că era totuși un polițist. Pot fi și erori de încadrare a unui ceai”, a afirmat Traian Băsescu.

Citiți și: Valeriu Turcan: Cazul de „șamanism” din Dâmbovița, o construcție mediatică pentru fraieri

Dosarul „Ayahuasca”, în care procurorii cercetează ritualuri șamanice la care s-ar fi consumat droguri de mare risc, îl are în vârful piramidei pe fostul șef al serviciului de informații din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, iar printre cei implicați este și fostul adjunct al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), Gabriel Creţu.

Gabriel Crețu, pe care președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă, ocupa funcţia de adjunct al şefului Serviciului de Protecţie şi Pază din 2005 şi a ajuns în această poziţie odată cu numirea ca director a lui Lucian Pahonţu.

DIICOT a anunțat arestarea pentru 30 de zile a fostului șef al serviciului secret al MAI, Gelu Olteanu, și a iubitei acestuia, Vanessa Youness, precum și a cetățeanului britanic Thomas Lishman, care organizau în comuna Răcari din județul Dâmbovița reuniuni șamanice, contra cost, unde se consuma ayahuasca, o băutură ce conține un drog de mare risc. 

Citește și:  Ce este DMT, drogul folosit de fostul şef al serviciului secret al Ministerului de Interne

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri