Sari la conținut

ICCJ a amânat decizia privind redeschiderea unui dosar pe numele lui Paul Stănescu

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat, joi, luarea unei decizii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul vicepremierului Paul Stănescu.

Actualizare 11:25. ICCJ a amânat luarea unei decizii în acest caz peste două săptămâni.

Actualizare 9:15. „În momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, îmi voi depune imediat demisia pe masa primului ministru. Declarația mea o certitudine. Dacă voi fi, dacă (inculpat, n.r.)”, a declarat Paul Stănescu la ICCJ.


Dosarul a fost înregistrat în 17 ianuarie, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Solicitarea ar urma să fie judecată joi, de la ora 9.00, de către magistraţii instanţei supreme.

Procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova.

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”.