Ministrul Economiei: Armata are nevoie de transportoarele Piranha şi acestea trebuie fabricate în România

Data publicării:
transportoare piranha la parada de 1decembrie
Transportoare Piranha 5 la parada militară de 1 Decembrie. Foto: Profimedia Images

Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, a declarat luni că transportoarele Piranha pentru Armata Română trebuie fabricate în România, conform contractului offset, și nu exclude preluarea UM București de către compania General Dynamics.

„Armata Română are nevoie de aceste transportoare şi conform contractului de offset acestea trebuie fabricate în România. O posibilă achiziţie a UM Bucureşti de către General Dynamics nu este exclusă, dar procedura va dura ceva timp şi până atunci trebuie să ne organizăm pentru fabricarea în România a transportoarelor, aşa cum a fost stabilită prin contractul offset”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Ministrul s-a întâlnit luni cu reprezentanții General Dynamics pentru a discuta despre etapa a II-a a contractului de achiziție de către MAPN a transportoarelor Piranha, precum și despre asocierea dintre ROMARM și GD, cu privire la fabricarea acestora în România.

La discuţii au mai participat directorul CN ROMARM, Ţuţu Gabriel, iar din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului secretarul de stat Daniela Nicolescu, directorul Direcţiei Industria de Apărare, Ruxandra Anghel, şi directorul Direcţiei Generale Administrarea Participaţiilor Statului, Manafu Adrian.

„Am transmis că încurajez investiţiile şi îmi doresc ca industria de apărare din ţara noastră să fie una performantă şi cu produse de top”, a mai spus Virgil Popescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri