Opt cetățeni români, repatriați din Italia cu un transport militar special

Data actualizării: Data publicării:
repatriere mapn italia 4 - avion

Opt cetățeni români din Italia vor fi aduși în țară în cursul acestei seri cu o aeronavă militară C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române care a fost trimisă la Roma.

Este vorba despre cetățeni români non-rezidenți în Italia, care se aflau acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia.

Potrivit informațiilor Digi24, cinci sunt turiști, iar ceilalți trei sunt o familie care se afla la tratament cu copilul.

Românii nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene, așa că s-a luat această decizie, de a fi aduși cu un transport special, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

La sosirea în țară, cei opt cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

repatriere mapn italia 1
repatriere mapn italia 1

Aeronava militară care a fost trimisă în Italia este configurată pentru misiuni de evacuare medicală și are instalate camere speciale de izolare.  Este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ianculescu Florin - comandantul aeronavei, locotenent-comandorul Motoroiu Daniel - pilot secund, maistrul militar Băltescu George-tehnic de bord și echipa medicală formată din locotenent-colonelul Tudose Dragoș - medic și plutonierul Stoian Mihai-asistent medical.

Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații, precizează MApN.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri