Alexandru Rafila: Premierul Cîţu a fost în Parlament şi ne-a făcut analfabeţi. Să-şi ceară scuze

Data publicării:
Alexandru Rafila face declarații.
Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că premierul Florin Cîţu ar trebui să le ceară scuze social-democraţilor pentru că i-a făcut „analfabeţi”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi că premierul Florin Cîţu ar trebui să le ceară scuze social-democraţilor pentru că i-a făcut analfabeţi, să îşi asume faptul că nu a făcut nimic în privinţa combaterii pandemiei de COVID-19 şi abia apoi să invite specialiştii PSD la o discuţie, informează Agerpres.

„Domnul prim-ministru a făcut o invitaţie către PSD, nu a făcut o invitaţie către mine. (...) Nu ştiu dacă sunt principalul specialist (de la PSD - n.r.), poate că sunt cel mai greu. Combaterea pandemiei trebuie să fie un efort naţional, asta este clar pentru toată lumea. În al doilea rând, eu îmi aduc aminte că domnul Cîţu a fost în Parlament şi ne-a făcut analfabeţi. Eu, sigur, nu mă simt analfabet, cu atât mai puţin în raport cu domnul prim-ministru, dar în mod evident o astfel de invitaţie cred că trebuie să se întâmple după, în primul rând, scuze publice legate de atitudine şi de o asumare a nerealizărilor timp de trei luni, a spus Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, întrebat dacă va merge la o întâlnire pe tema pandemiei, în cazul în care va fi invitat de premier.

Rafila a susţinut că premierul şi ministrul Sănătăţii nu au făcut nimic pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

„Eu nu pot să stau trei luni de zile, să nu fac nimic ca ministru al Sănătăţii şi ca prim-ministru al României, după care vin şi te invit la un dialog ca să vedem împreună cum rezolvăm situaţia şi te şi insult între timp, ca să fiu sigur că invitaţia pe care ţi-o adresez nu va avea un răspuns pozitiv. Cred că sunt lucrurile care ar trebuie să dea de gândit, în general, încât astfel de derapaje să nu mai aibă loc, a afirmat deputatul PSD.

Florin Cîțu: Am văzut în spaţiul public, şi în special la cei de la PSD, mesaje puţin confuze

Luni, premierul Florin Cîţu declara că PSD vine cu mesaje puţin confuze, dar este pregătit să asculte şi opinia specialiştilor din acest partid.

„Am văzut în spaţiul public, şi în special la cei de la PSD, la Opoziţia politică, mesaje puţin confuze. Pe de-o parte, acum câteva luni de zile ne spuneau că suntem prea relaxaţi şi că România este singura ţară din UE relaxată, acum vin şi ne spun că impunem restricţii. Eu sunt pregătit să ascult şi opinia specialiştilor din PSD. Specialiştii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică. Decât să dăm mesaje confuze şi politice în această perioadă, este momentul să stăm toţi la masă, specialiştii, şi să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru români, pentru sănătatea românilor, afirma el.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri