Andrei Gerea, nemulțumit că Tăriceanu a discutat cu Ciolacu și Ponta despre susținerea lui Pricopie

Data actualizării: Data publicării:
andrei gerea la galati digi24 16.07.2015
Foto: captură Digi24

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, s-a arătat nemulțumit de Călin Popescu Tăriceanu pentru că a purtat discuții cu Marcel Ciolacu și Victor Ponta privind o eventuală susținere a lui Remus Pricopie la funcția de prim-ministru.

„Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte. Nu pot să nu mă întreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?!”, a scris Gerea, joi, pe pagina de Facebook.

„Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni”, a completat vicepreședintele ALDE.

El a mai spus că „este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală.”

„Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a adăugat Andrei Gerea.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Andrei Gerea a declarat că speră de la Călin Popescu Tăriceanu să înțeleagă „că lucrurile nu mai pot continua așa”.

„Eu cred că o demisie din partea demisie sale ar fi binevenită, în momentul când pierzi sprijinul grupului parlamentar. Oamenii încă se codesc să spună în față, există un anumit respect. Am încercat cu toții să ținem lucrurile sub preș, dar prin absență ei vorbesc”, a completat președintele ALDE București.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri