Bode: Politicile sociale şi creşterile de pensii nu sunt apanajul stângii. E o greșeală politică să abandonăm altora aceste teme

Data publicării:
lucian bode gesticulează
Lucian Bode. Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul general al PNL Lucian Bode a transmis, luni la Congresul Seniorilor Liberali, că liberalii au asigurat "cele mai sustenabile creşteri de pensii în ultimii ani". El a precizat că politicile sociale şi creşterile de pensii nu sunt apanajul stângii. "Este o greşeală politică să abandonăm altora aceste teme care, chipurile, nu ar fi liberale", a adăugat Bode.

Secretarul general a PNL le-a mai transmis seniorilor că "sunt o voce avizată" şi i-a încurajat să fie prezenţi cu expertiza lor "alături de celelalte organizaţii ale PNL, în creionarea politicilor şi în acţiunile publice prin care le explicăm oamenilor că o guvernare liberală este o guvernare pentru oameni". Acesta a adăugat că este fals că persoanele în vârstă nu au de spus prea mult societăţii. 

"Ştiu că nu este uşor, dar sunteţi un exemplu de implicare civică pentru generaţiile mai tinere. Există în societatea românească o mentalitate greşită pe care vă propun să o schimbăm împreună. Conform căreia persoanele în vârsta nu mai au de spus prea mult societăţii. Nimic mai fals! Sunteţi portavocea liberală pentru generaţia din care faceţi parte. Suntem credibili ca partid dacă reuşim să ajungem cu mesajul nostru la cât mai mulţi dintre români, iar dumneavoastră aveţi această abilitate şi disponibilitatea să o faceţi. Modul în care vă organizaţi şi faceti echipă la nivel local este de asemenea foarte important. Sunt convins că veţi reuşi să ajungeti la firul ierbii şi să le explicaţi celor cu care interacţionaţi că pentru PNL nevoile şi aşteptările vârstei a 3-a constituie priorităţi la guvernare", a afirmat Lucian Bode, la Congresul seniorilor liberali, de luni la Palatul Parlamentului, scrie News.ro.

Liderul liberal a mai explicat că "în general, partidele de stânga sunt percepute ca fiind mai aproape de această categorie, dar să nu uităm că la baza politicilor sociale, de sănătate sau educaţionale stă economia, o economie robustă, în creştere".

"Dacă nu produci, nu ai de unde să consumi şi să susţii politicile sociale. De aceea, PNL s-a axat pe a genera creştere economică prin investiţii,  dar nu a ignorat nici categoriile vulnerabile şi expuse la risc. Totul este un balans, un echilibru. Să spunem lucrurilor pe nume, aici, la Congresul Seniorilor Liberali. Iar dumneavoastră să le spuneţi aceste adevăruri tuturor pensionarilor cu care vă întâlniţi. Adevărul este că PNL a asigurat cele mai sustenabile creşteri de pensii în ultimii ani, de când guvernăm şi conducem guvernarea României.

Creşterile de pensii şi politicile sociale nu sunt apanajul stângii, nu poartă eticheta social-democraţiei! Este o greşeală politică să abandonăm altora aceste teme care, chipurile, nu ar fi liberale. Sunt temele României şi bineînţeles, sunt şi ale PNL! Aşadar, dragi colegi liberali, PNL nu se fereşte de măsuri sociale, dimpotrivă! Cele mai bune politici sociale – pensii, alocaţii, compensări la facturi – sunt liberale, au fost şi vor fi promovate de PNL!  Sunt eficiente şi sigure, sustenabile pe termen lung, nu sunt simple focuri de artificii. Este important să explicaţi oamenilor aceste lucruri pentru a nu cădea pradă unui discurs populist, cu promisiuni nerealiste. Este trist să vezi că partide cu mesaje înşelătoare obţin voturi pe seama celor care poate din lipsă de documentare cad în plasa lor. PNL niciodată nu i-a amăgit pe români. Am mers pe principiul fapte, nu vorbe. Respect, nu dispreţ. Bunicii şi părinţii noştri nu pot fi masă de manevră pentru astfel de partide. De aceea, vă invit să facem front comun împotriva celor care vând iluzii false pentru profit electoral", a mai precizat Bode. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri