Directorul Circului, Bogdan Stanoevici, vrea să candideze la Președinție

Data actualizării: Data publicării:
bogdan stanoevici

Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan București, și-a anunțat sâmbătă intenția de a candida la Președinția României. De profesie actor, Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat în Ministerul Culturii în perioada ianuarie - decembrie 2015, iar înainte de a ocupa această funcţie, a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Ponta.

Bogdan Stanoevici spune că va candida pentru funcția de președinte al României ca independent, fără susținerea niciunui partid politic. Decizia, explică el, vine ca urmare a dorinței de a le oferi românilor o alternativă la discursul politic de azi, un discurs fără semnificație și lipsit de bună-credință. El spune că se adresează tuturor celor dezamăgiți de putere, revoltați, sătui de minciuni și promisiuni deșarte, celor ce doresc să se întoarcă în țară și celor ce vor să rămână pentru că sunt multe de făcut aici.

„Ca independent, nu voi fi constrâns de doctrinele nici unui partid, nu voi primi ordine de la nimeni, nu voi fi deci marioneta nimănui. Fiecare dintre noi trebuie să-și regândească atitudinea față de ceilalți și față de țară. Dacă gândim de pe poziția de victimă, atunci devenim victime. Eu sunt un om care spune ce gândește și face întotdeauna ce spune”, spune Bogdan Stanoevici.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Declarația lui amintește de discursul noului președinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, și el de profesie actor, care a produs marea surpriză la alegerile de anul acesta din țara vecină, fiind ales în turul al doilea cu un scor covârșitor: 73 la sută.

Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Sania albastră", de Ioan Cărmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, "Tertium non datur", de Lucian Pintilie şi "Cel ales", de Cristian Comeagă.

Bogdan s-a născut în București și a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1982. De-a lungul carierei a jucat în zeci de piese de teatru și filme, atât în România, cât și în străinătate.

Cu câteva luni înainte de Revoluţia din 1989, a părăsit România, stabilindu-se în Franţa, unde şi-a continuat cariera actoricească. Stanoevici a revenit în România în 2011.

În acest moment, Bogdan Stanoevici este directorul Circului Metropolitan București, post obținut în urma concursului de management desfășurat în anul 2017.

Foto: Facebook Bogdan Stanoevici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri