C. Predoiu, despre liderii USL: Au tranzacționat interesele României pentru liniștea lor

Data publicării:
catalin predoiu digi24-2

Cătălin Predoiu i-a acuzat pe Victor Ponta și Crin Antonescu nu au avut grijă să ferească România de imaginea negativă pe care a obținut-o prin condamnarea unui membru al Guvernului, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

„Au procedat ca doi negustori politici”, i-a criticat fostul ministru al Justiției pe cei doi lideri USL, care „au tranzacționat interesele României” atunci când au numit un ministru asupra căruia planau suspiciuni de corupție, în loc să evalueze efectele acestei decizii.

„În urma acestei tranzacții, raportul MCV e pus în pericol”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Fostul ministru al Justiției a apreciat decizia instanței supreme, de condamnare a unui înalt demnitar, dar a caracterizat-o drept „un pas tardiv”. „După ce cazi în gol, nu mai faci pași”, a comentat fostul ministru.

Cătălin Predoiu a amintit că vara trecută, în raportul MCV erau menționate avertizări cu privire la suspiciunile de corupție din Guvern, iar principala grijă a celor doi oameni de stat era să aibă grijă să găsească o soluție pentru ca acestea să nu se adeverească, iar România și Guvernul României să nu aibă credibilitatea afectată.

Soluția, din punctul de vedere al lui Cătălin Predoiu, era ca cei doi lideri să găsescă un om politic asupra căruia să nu planeze nicio suspiciune, fără niciun dubiu la capitolul integritate.

Fostul ministru a arătat că, din 2009 până în 2011, rapoartele de țară ale Comisiei Europene au fost pozitive și lăsau să se întrevadă ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare într-un orizont previzibil de timp.

Eu estimez că, dacă în vara anului 2012 am fi avut un raport pozitiv, până la sfârșitul anului sau până în vara acestui an mecanismul ar fi fost ridicat pentru că obiectivele au fost aproape atinse”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Ministrul Transporturilor a fost condamnat vineri, în primă instanță, la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

Relu Fenechiu este acuzat că, în perioada 2002 - 2005, a cumpărat prin firmele lui transformatoare vechi pe care le-a vândut apoi statului drept noi şi ar fi câştigat astfel două milioane şi jumătate de euro.

Avocaţii ministrului au atacat decizia cu recurs.

Citiți și:

Declarații contradictorii. Victor Ponta, între demisia sau revocarea lui Relu Fenechiu

Traian Băsescu l-a revocat pe Relu Fenechiu. Victor Ponta a preluat interimatul la Transporturi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri