Camera Deputaților a cumpărat 50 de Dacia Duster, cu 750.000 de euro

Data publicării:
masini-2

50 de Dacii Duster au ajuns zilele acestea în parcarea Camerei Deputaților. Ele vor înlocui vechile mașini ale membrilor Biroului Permanent, președinților de comisii și ale liderilor de grup.

Noile Dacii Duster au costat fiecare 15.271 de euro şi au dotările standard. Pentru unii parlamentari este suficient. Alţii încă mai visează la vechile lor maşini, care au un singur defect: erau prea vechi.

Au fost nevoiți să dea Mercedes-urile pe mașini autohtone din două motive: consumă mai puțin și se întrețin mai ușor. O investiție bună, până la urmă, spun unii deputaţi.

„Am ajutat economia, deci nu e nimic rău în a cumpăra produse româneşti, inclusiv maşină”, spune Viorel Hrebenciuc.

În plus, ar fi făcut sacrificii. În afara unor mici accesorii, a geamurilor electrice și a tracțiunii integrale, deputaţii spun că au renunțat la orice dotări costisitoare.

„În caietul de sarcini a fost trecut special ca scaunele să aibă tapiţeria din material textil, pentru că cea din piele urca foarte mult preţul acestei maşini”, explică George Dumitrică, secretar general adjunct.

Există însă şi deputați, care nu fac parte din conducerea Camerei, şi care circulă şi acum cu autoturismele vechi sau cu microbuzul instituţiei. Alții au renunțat cu totul la mașina de serviciu și primesc 1.000 de lei lunar pentru benzină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri