Cîțu, despre acuzațiile lui Voiculescu privind morții de Covid: Barna coordonează MS. Nu a prezentat nimic. Să spună public dacă știa

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Florin Cîțu cu masca de protectie la palatul Victoria
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu îi cere lui Dan Barna, în calitate de coordonator al MS, să spună dacă știa despre faptul că ar exista diferențe între cifrele raportate și cele reale în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19

Premierul a răspuns, vineri acuzațiilor făcute de Vlad Voiculescu privind faptul că ar exista diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID.

Cîțu a spus că cel care coordonează MS este Dan Barna, care nu a prezentat niciodată în nicio ședință de Guvern, vreo notă de informare cu privire la aceste aspecte.

"Îi cer public lui Dan Barna care e coordonatorul MS să spună dacă avea cunoștință de aceste acuzații și cu ce soluții a venit. Dacă avea cunoștință de aceste acuzații și nu le-a prezentat public, ce soluții a dispus. Îi cer să le prezinte în ședința de guvern.

Coordonatorul MS e Dan Barna, în nicio ședință de guvern nu au fost note de informare. În nicio ședință nu a fost prezentată nicio notă de informare, aș fi luat măsuri. De fiecare dată mă consult cu toți miniștrii. Au fost miniștri  care au adus note de informare cu situații dificile, de fiecare dată ne-am consultat când au prezentat probleme în ședința de Guvern", a spus Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, susține că "există diferenţe fundamentale" între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID. Voiculescu a afirmat vineri că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o, și îl invită pe premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății, să "revadă metodologia" de raportare a deceselor.

"Avem un ministru al Sănătăţii, care nu ştiu cat timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale", a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă vineri.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri