Ciucă: Am convocat un task force pentru gestionarea situației din Ucraina. Avem cele mai puternice garanții de securitate din istorie

Data publicării:
Nicolae Ciucă face declarații.
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România este pregătită pentru preluarea fluxurilor de refugiați și monitorizează situația cetățenilor români din Ucraina, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă, după reuniunea Comitetului interministerial în domeniul energiei. În contextul conflictului din Ucraina, premierul a spus că România beneficiază de cele mai puternice garanții de securitate din istorie, iar securitatea si siguranța cetățenilor nu sunt afectate.

Nicolae Ciucă: Avem de-a face cu o agresiune neprovocată împotriva unui stat suveran și independent, membru al Organizației Națiunilor Unite. Federația Rusă a ales forța armată pentru a atinge obiective politice revizioniste.

România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse, care a făcut deja nenumărate victime, și pune în pericol siguranța și viața oamenilor nevinovați.

Suntem în permanent dialog cu aliații noștri din NATO și cu partenerii europeni.

Susținem oprirea imediată a agresiunii militare care să dea șansă reluării eforturilor diplomatice.

Am convocat astăzi la guvern task force-ul pentru gestionarea situației generate de acțiunea militară rusă din Ucraina.

Principalele responsabilități ale task force-ului sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale, pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice.

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite totodată să asigure măsurile necesare pentru preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați.

Suntem solidari cu poporul ucrainean și suntem gata să acordăm ajutor umanitar celor aflați la nevoie.

Monitorizăm situația cetățenilor români din Ucraina, cărora suntem pregătiți să le oferim asistență consulară și sprijin prin celula de criză interinstituțională din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate, din istoria noastră.

În aceste momente dificile, alături de aliații noștri din NATO, mai ales prin prisma parteneriatului strategic cu SUA, precum și împreună cu partenerii noștri din UE facem parte din cea mai solidă umbrelă de protecție, generată de democrațiile lumii.

Securitatea și siguranța cetățenilor români nu sunt afectate sub nicio formă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri