Claudiu Manda confirmă că la Senat au ajuns documentele de urmărire penală pe numele lui Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
170322_PLEN_REUNIT_CLAUDIU_MANDA_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Claudiu Manda, președintele Comisiei de control a activității SRI, a confirmat miercuri seară, la Antena 3, că solicitarea DNA pentru avizarea urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Senat. Fostul premier afirma aseară că nu a primit nicio comunicare oficială în acest sens.

170322_PLEN_REUNIT_CLAUDIU_MANDA_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vreau să vă spun că a ajuns la Senat o astfel de solicitare. Am fost sunat spre după-amiază, însă nu am putut să confirm pentru că era pe perioada când se făcea transferul. Sunt zeci de file. Procedural, acestea vor ajunge la Biroul Permanent, iar de acolo la Comisia Juridică”, a declarat Claudiu Manda.

După ce solicitarea procurorilor va ajunge la Comisia juridică a Senatului, aceasta va da un aviz, apoi va fi votată în plen.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susținea aseară că la Senat nu s-a primit vreo cerere a DNA pentru avizarea urmăririi sale penale. El afirma că „sunt unii «la butoane» care se gândesc că îşi pot păstra funcţiile sau oameni politici care mai cred că aşa se câştigă alegeri şi se pun guverne”.

Declaraţia lui Tăriceanu a venit după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a preşedintelui Senatului, într-un dosar vizând presupuse fapte de luare de mită, pe care le-ar fi comis în perioada în care era premier (2004 - 2008), când ar fi cerut şi primit 10% din valoarea contractelor Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, dar a fost achitat în primă instanță. Acum, procesul este în faza de apel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri