Conducerea PSD, reunită prin videoconferință pentru a discuta Legea carantinei. Proiectul așteaptă votul senatorilor

Data publicării:
Marcel Ciolacu soseste la Sedinta Comitetului Executiv National al
Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Liderii PSD au fost convocați luni, de la ora 11:00, la o ședință a Comitetului Executiv Național în sistem de videoconferință pentru a discuta măsurile prevăzute în proiectul de lege privind carantina și izolarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Legea, adoptată săptămâna trecută de deputați, se află de vineri la Senat, unde a fost dezbătută în comisia Juridică, însă nu a ajuns la votul din plen.

Luni ar trebui reluate dezbaterile la proiectul de lege, în condițiile în care autoritățile nu au instrumentele necesare pentru a izola persoanele infectate cu noul coronavirus.

„Amânarea aoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul.

Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor PSD.

PSD susține că izolarea, carantina și spitalizarea „trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară” și că în lege nu este precizată perioada acestor măsuri.

În ședința Comitetului Executiv Național vor mai fi discuții și în legătură cu organizarea congresului, după ce duminică Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura la șefia partidului. Conducerea PSD trebuie să stabilească data Congresului în care va ales noul președinte al PSD.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri