Controversele mandatelor de primar ale lui Radu Mazăre

Data publicării:
RADU MAZARE PERSONAJ 3 6932342-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

Radu Mazăre şi-a construit o imagine de politician atipic: a găzduit zeci de show-uri de modă şi a participat la nenumărate emisiuni de televiziune şi la carnavalele din Mamaia costumat în cele mai bizare personaje. La ultimul spectacol de acest gen, Radu Mazăre l-a interpretat pe faraonul Ramses.

Radu Mazăre, fost primar: O să vedem la anul ce va urma. Am însă o idee, mă gândesc să fac un fel de Disneyland care să cuprindă toate carele alegorice pe care le-am folosit, hainele și personajele pe care le-am pus în scenă.

El nu a reuşit să-şi ducă planurile la bun sfârşit. La aproape jumătate de an, Radu Mazăre defila... însă la DNA, chiar şi de câteva ori pe săptămână. La primele audieri, edilul părea pregătit pentru orice.

Radu Mazăre: Am un trening, o cruce şi ceva de mâncare. În viaţă este bine să fii pregătit pentru orice. Aţi văzut ce lume bună a ajuns în arest? Dar aţi văzut cum i se spune? Beciul domnesc. Beciul domnesc, bravo!

După opt ore de audieri, Radu Mazăre a fost reţinut.

Reporter: De ce v-au reţinut? Domnule Mazăre, aţi fost reţinut?

Radu Mazăre: Păi nu vezi?! Uite aici!

Reporter: De ce v-au acuzat procurorii? Pentru mită?

Radu Colegilor: Da, că am luat trei contracte la televiziune, unde eu nu mai sunt acţionar.

A fost suficientă o singură noapte petrecută în Arestul Poliţiei Capitalei pentru ca Radu Mazăre să spună că se gândeşte să renunţe la funcţia sa din Primărie.

Radu Mazăre: Am abosit și foarte curând voi renunţa la ceea ce înseamnă primărie, pentru că m-am săturat să răspund încontinuu la fel de fel de lucruri de care am fost şi de care sunt acuzat.

La câteva zile, Radu Mazăre a anunţat şi un termen pentru demisie: până în vara acestui an.

Radu Mazăre: O să mă ocup de dosare și o să stau la plajă și nu o să mai fac nimic, pentru care să îmi înceapă iar procurorii anchete. Pentru că în momentul ăsta orice fac e luat și anchetat. Și nu mai vreau. Am și eu dreptul la viața mea.

Radu Mazăre este în arest preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. El a câştigat patru mandate de primar al Constanţei.

Radu Mazăre: Nu mai vreau, nu mai îmi trebuie. Nici care, nici defilări. O să se întâmple ce o să se întâmple fără mine. Nu moare nimeni.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri