Crin Antonescu îi răspunde lui Dan Voiculescu: „Este o declarație profund nerușinată”

Data publicării:
antonescu digi24 4 1

Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă, tensiunile în interiorul USL, între PNL şi PSD, între mine şi Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii şefilor parchetelor cu Traian Băsescu şi nicidecum invers. De aceea, afirm că declaraţia privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declaraţia că PNL ar avea o atitudine imorală faţă de PSD, din partea lui Voiculescu este o declaraţie profund neruşinată”, a declarat Crin Antonescu. 

Fondatorul Partidului Conservator susţine că liberalii s-au apropiat prea mult de preşedintele Traian Băsescu. Dan Voculescu mai spune că PNL a avut o atitudine jignitoare şi la adresa PSD. Cu toate acestea, el a militat pentru menţinerea USL.

„PNL ne-a jignt și pe noi de câteva ori, continuă să aibă atitudini imorale vizavi de PSD, încearcă să se împrietenească cu Traian Băsescu, cu PDL, cu alte forțe politice, dintr-un singur motiv: doreste și el, ca orice partid, să aibă rezultate maxime la alegeri”, a declarat, Dan Voiculescu, sâmbătă, la Consiliul Național al Partidului Conservator.  

(Reporterul Digi24, Alina Manolache, explică în ce context intervin aceste declarații)

PNL și PC au format o alianță în 2011, care ulterior a format USL împreună cu PSD, formulă ce a adus un maxim beneficiu politic la alegerile parlamentare de anul trecut, când USL a obținut aproape 70% din mandatele de parlamentar. USL și-a propus, de asemenea, să-l susțină pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale din decembrie 2014, dar în ultimul timp au apărut voci, în special din partea PSD, care fac presiuni pentru propriul candidat social-democrat la prezidențiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri