Crin Antonescu neagă că i-ar fi propus lui Guy Verhofstadt să o nominalizeze pe Adina Vălean la funcţia de vicepreşedinte al PE

Data publicării:
CrinAntonescu

Domnul Verhofstadt a fost în România, am avut o discuție în care eu, ca președinte al partidului, fără să nominalizez pe cineva, am pus problema dacă Partidul Național Liberal, printr-un reprezentant al său, grupul liberal, grupul românesc, din delegația liberală și, în general, grupul ALDE, ar putea accesa o funcție de vicepreședinte la nivelul Parlamentului European, având șanse de a fi chiar cel mai mare grup din delegația ALDE”, a spus Crin Antonescu.

Potrivit fostului președinte al PNL, Guy Verhofstadt ar fi spus că speră ca poziția de vicepreședinte al PE să fie disponibilă.

„Domnul Verhofstadt a făcut o referire explicită la candidatul natural al grupului ALDE, pentru că (n.r. Adina Vălean) era liderul la nivelul grupului, la o posibilă candidatură a ei acolo”, a spus Crin Antonescu.

Eu nu vreau să alimentez o polemică cu Guy Verhofstadt, după cum n-am răspuns atacului perfect iresponsabil al domnului Watson (n.r. Sir Graham Watson, liderul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni), (…) pentru că sunt oameni cărora le-am purtat respect”, a mai spus Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri