Cristian Tudor Popescu, despre bugetul DNA: „Singura soluție: pușcăria salvează România”

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu - Mediafax Foto-Andreea Alexandru-3

Procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat la Digi24 că, potrivit legii, structura pe care o conduce trebuie să aibă o filă distinctă de buget şi că suma de 25 de milioane de euro cerută este cea minimă pentru a funcţiona.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 incidentul legat de bugetul DNA, precizând că România ar trebui să investească mai mulți bani în justiție.

A existat o tentativă de scădere a acestui buget cu mai bine de 30%, după care domnul Ponta a răspuns pe Facebook cum că nu va fi vorba de așa ceva și că, dimpotrivă, va fi suplimentat bugetul Ministerului Public și deci al DNA-ului. De asemenea, obiecția Laurei Codruței Kovesi a fost că nu există filă separată de buget, așa cum prevede legea, pentru DNA. Din nou domnul Ponta afirmă că va fi trecut bugetul DNA și DIICOT separat și că nu va fi o problemă. În legătură cu ce se va întâmpla, dacă acest buget va fi micșorat sau crescut, e suficient să ne imaginăm ce rezultat ar da un sondaj de opinie făcut acum. De pildă, dacă li s-ar cere cetățenilor acestei țări să cotizeze, să contribuie la funcționarea DNA-ului cu 10 lei cred că am avea niște rezultate extraordinare. Ar fi foarte mulți cetățeni care ar da din buzunar pentru funcționarea DNA și pentru înființarea și extinderea pușcăriilor din această țară. Singura soluție, mi se pare, pușcăria salvează România!”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Acesta a explicat că România se va dezvolta doar după ce va scăpa de hoți. „Adică acumulările de hoție, șpagă, trafic de influență din ultimii 25 de ani, depunerile acestea geologice nu pot fi înlăturate și România nu poate să respire liber atât politic, cât și social decât dacă un număr considerabil de persoane care au evoluat în spațiul public, au privit de sus, au scuipat în cap pe cetățenii obișnuiți pretinzând că ei sunt mult mai deștepți, ei sunt capitaliști, au instinct, au vocație nu erau de fapt decât niște hoți ordinari, niște șpăgari, care s-au îmbogățit din banii statutului. Un număr considerabil din aceste persoane ar trebui să ajungă la pușcării”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.  

Direcţia Naţională Anticorupţie, nemulţumită de bugetul alocat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri