Sari la conținut

Cristiana Anghel îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu participe la bilanțul CSM

  

Domnul Klaus Iohannis a fost invitat să participe la ședința de bilanț a CSM. Conform art. 133 din Constituția României, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenței justiției. Domnul Iohannis are procese pe rol. Îi solicit public domnului Iohannis să decline invitația. Potrivit legii, exercitarea contestației în anulare nu suspendă hotărârea definitivă și irevocabilă. Așadar, până la o nouă pronunțare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate unei bănci”, a afirmat Cristiana Anghel într-un comunicat de presă, a nunță Agerpres.

În opinia sa, prezența șefului statului la ședința CSM reprezintă o sfidare a magistraților, a justiției și a cetățenilor de bună-credință din România.

„Anul trecut, după participarea la o astfel de ședință, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a absolvit de acuzația de conflict de interese. Unii pot spune că a fost doar o simplă coincidență. Eu, personal, mă îndoiesc. Anul acesta miza este la fel de mare, a declarat Cristiana Anghel.

Plenul CSM se reunește miercuri pentru a-și alege noua conducere, pentru funcția de președinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru cea de vicepreședinte procurorul Luminița Palade.

Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2015 în mandatul judecătorului Marius Tudose — președinte și al procurorului Bogdan Gabor — vicepreședinte.

La ședința CSM a fost invitat și președintele Klaus Iohannis, care, potrivit Constituției, prezidează lucrările Consiliului la care participă.

Pe aceeași temă